Nieuws

Tips voor grip op IT-kosten

Voor veel bedrijven blijkt het moeilijk om grip te houden op het IT-budget. IT is voor de meeste bedrijven geen core busines, dus de focus ligt vooral op de klant en het primaire proces. Logisch! Maar IT is natuurlijk in ieder bedrijf wel onmisbaar geworden.

En er komen steeds meer IT-zorgen bij, zoals:

  • Is mijn informatie wel veilig?
  • Behoud ik wel altijd toegang tot mijn informatiesystemen?
  • Wat als ik word gehackt of er iets anders misgaat?
  • Hoe zorg ik ervoor dat alles altijd bereikbaar is?

Hoeveel kost IT?

Om dit soort zaken goed te regelen is er steeds meer actuele IT-kennis nodig. En lopen de zichtbare en onzichtbare IT-kosten steeds verder op. Waardoor vaak de prangende vraag voor ondernemers is: ‘hoeveel kost IT en hoe hou ik de grip hierop?’ Het antwoord op die vraag hangt af van hoe de zaken zijn geregeld, als:

 

  • Werkplekken en achterliggende systemen, zoals opslag en email
  • Harde netwerkcomponenten (routers/switches)
  • CRM/HRM pakketten
  • Productiesoftware
  • Geïntegreerde communicatie/telefonie

De belangrijkste vraag voor grip op kosten

De oplossing voor de grip op kosten start bij de basis: bij de keuze voor de IT-partner(s). ‘Welke IT leverancier past bij mij?’ is de eerste cruciale vraag. Een leverancier die alle gewenste componenten (goed) kan leveren is lastig te vinden. Daarnaast speelt het fenomeen: “Olifantjes doen het met olifantjes”, dus hoe word je als MKB-er gehoord als je bij een hele grote club terecht kom?

Verder spelen vragen mee als ‘Zit ik dan helemaal vast bij deze leverancier?’, ‘Leveren ze echt wat ze beloven?’, en ‘Hebben ze echt de juiste expertise?’. Het antwoord ligt in reële SLA’s van een eerlijke IT-partner. Zoals Oranje IT: een MKB-IT-er.

Van ondernemer tot ondernemer

Wil je ook grip op kosten? Wil je hierover eens te sparren met een collega-ondernemer? In dat geval maak ik graag tijd vrij! Bel me op +31 (0)10 412 3399 of plan een online gesprek op een moment dat het je uitkomt!

Deel dit artikel
Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.