Team

Maak kennis met het team: Roeland

Graag stellen wij je voor aan de mensen die Oranje IT succesvol maken, zo ook Roeland Peters.

Sinds februari 2020 is hij met trots onderdeel van het team. In zijn vrije tijd gaat hij graag naar Feyenoord en naar eigen zeggen vindt Roeland, zoals de meeste IT’ers, gamen erg leuk.

Carrière pad

Roeland zijn IT-carrière begon in 1998, na zijn MBO werkte hij een aantal jaar on site in een rol als systeembeheerder. Dit deed hij op de ‘ouderwetse’ manier met on-premise en bij één werkgever. De afgelopen zeven jaar heeft hij voor verschillende klanten gewerkt, waar hij zich meer met cloud omgevingen bezighield. Uitgeleerd was Roeland niet en zoals wij hem nu kennen zal hij dat nooit zijn. In 2011 rondde hij zijn HBO Bedrijfskundige ICT af. Ook is Roeland in 1999 begonnen met zijn carrière als Microsoft Certified Trainer. Tot de dag van vandaag geeft hij met veel plezier wekelijks trainingen aan zijn collega’s van Oranje IT.  

Via een oud-collega is Roeland in contact gekomen met Oranje IT. Net zoals veel anderen, was Roeland wat afhoudend in relatie tot detachering. “Veel mensen vinden detachering eng, je mist dat team gevoel. Marc en Chris doen veel moeite om wél een teamgevoel te creëren.” geeft Roeland met trots te kennen. Samen wordt er gekeken naar een opdracht waar je tot je recht komt. “Oranje IT heeft een andere invulling dan andere detacheringbedrijven. Ze kijken naar je om en zoeken een goede plek voor jou. Niet zoals bij veel andere bedrijven waar je geplaatst wordt en dat is het dan.”  

MCT

Sinds een aantal maanden beheert Roeland, samen met zijn collega Bastiaan, de Managed Service afdeling en draagt zorg voor een aantal klanten van Oranje IT. Los daarvan is hij MCT’er en geeft hij trainingen aan zijn collega’s. “Het is leuk om het enthousiasme in de mensen te zien. Het is goed voor het bedrijf en de kennis bij mijn collega’s neemt mede hierom toe.”

De aansluiting van de trainingen tot de wensen van de medewerkers vinden Oranje IT en Roeland belangrijk. Zo weten ze zeker dat er voldoende belangstelling en enthousiasme is voor een onderwerp. Roeland licht toe hoe dit in zijn werk gaat, “Voor we beginnen met een training stuur ik een mail waarin ik vraag wat mijn collega’s leuk lijkt. Van de reacties maak ik een top vijf. Daar kan iedereen dan weer op stemmen door zich in te schrijven.” Ter voorbereiding van alle trainingen neemt Roeland eerst zelf de training door. Zo kan hij gerichtere examentraining geven.  

Elke twee weken, meestal op donderdagavond, komen de trainees bij elkaar. “Dan laten we wat eten komen en beginnen we om 19:00. Erg leuk vind ik dat, zo zie je toch ook weer dat het erg aangemoedigd wordt door Chris en Marc.” De trainingen duren tot ongeveer 21:30 en zitten vol interactie. Verschillende labs worden met elkaar geoefend in een veilige omgeving. De trainees leren met en van elkaar, net als Roeland zelf. “Omdat iedereen meedenkt leer ik er zelf namelijk ook van. Naderhand denk ik weleens, zo heb ik er nog nooit naar gekeken.” Na zo’n zes keer zijn de deelnemers klaar voor het examen en vrij vlot daarna denken we alweer na over een vervolg.  

Werkgever Oranje IT

Roeland geeft toe op zijn woorden te moeten letten. Hij wil namelijk niet in clichés vallen wanneer hij de werksfeer bij Oranje IT omschrijft. “Ik kan geen verkeerd woord over ze zeggen. Volgends mij zijn er weinig werknemers die zo met hun personeel omgaan als Chris en Marc. Omdat er geen hiërarchie is ontstaat er een gemoedelijke, vriendelijke werksfeer.” Er wordt met je meegedacht en naar je omgekeken. Doe iets wat je leuk vindt, als het maar werk is. “Bij Oranje IT hoor je erbij.”

Roeland zijn toekomst? Graag zou hij in het Managed Service team doorgroeien, met meer en of grotere klanten. Iets waar het hele team zich bij aansluit. Hij wil zich ook blijven ontwikkelen als trainer. Met als grote droom een Microsoft MVP worden.

 

Jezelf ontwikkelen bij Oranje IT

Wil je meer weten over werken bij Oranje IT? Neem contact op met onze resource manager Chris. Chris  vertelt je graag meer!

Benieuwd naar onze vacatures?

Wij zijn altijd op zoek naar goede IT'ers! Bekijk ons vacatureoverzicht voor de open posities bij Oranje IT.

Deel dit artikel
Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.