Nieuws

Explosieve groei IT-kosten in 2021

Door de digitale versnelling geven bedrijven steeds meer geld uit aan IT. Volgens Gartner groeit de IT-markt 4%[1], wat neerkomt op een uitgave van totaal 3,8 triljoen dollar wereldwijd. Uitgaven aan enterprise software zullen dit jaar 7,2% groeien ten opzichte van 2020 en uitgaven in clouddiensten stijgen zelfs met 14,2%. Gemiddeld beslaat het ICT budget van bedrijven 2 tot 20% van het totale ondernemingsbudget[2]. Met deze groeipercentages stijgen de kosten dus flink. Hoe kunnen bedrijven grip houden op IT-kosten?

Interne factoren beperken de grip op IT-kosten

Kennisgebrek over IT leidt bij veel bedrijven tot hogere kosten dan noodzakelijk. Versnippering en interne bedrijfspolitiek zijn andere oorzaken van te hoge kosten. Naast technische kennis is leiderschap de sleutel tot meer grip op IT-kosten. Maar lang niet iedere manager of directeur weet dit te realiseren.

Analyse, centralisatie en een betere aansturing van IT-leveranciers zijn eerste stappen die helpen bij het krijgen van grip op IT-kosten. Ook technisch valt er veel te optimaliseren. De precieze stappen tot grip op IT-kosten worden binnenkort toegelicht door de experts van het Rotterdamse Oranje IT.

Gratis kennissessie over grip op IT-kosten

Om de week op donderdag organiseert Oranje IT gratis online kennissessies over IT, via Microsoft Teams. Binnenkort gaan deze sessies over grip op IT-kosten. Op 3 juni, 17 juni of 3 juli om 16.30 uur kunnen directeuren en managers zich hierover updaten. In 20 minuten zijn ze helemaal bij. Deelname is gratis na aanmelding via: chris@oranjeIT.nl of www.oranjeit.nl/nieuw-20-minuten-updates/

[1] https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2020-10-20-gartner-says-worldwide-it-spending-to-grow-4-percent-in-2021

[2] https://www.managementkennisbank.nl/financieel-management/administratie/ict-kosten/

Deel dit artikel
Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.