Nieuws

De voordelen van IT uitbesteden via managed services

Wij geloven dat IT jou en jouw medewerkers moet ondersteunen. En als IT toch even niet werkt, dan moeten vriendelijke, deskundige experts jullie direct helpen. Dat is wat wij doen met onze managed services. Daarbij besteden jullie alle zorg voor IT aan ons uit. Wij zorgen dat alles het doet en eventuele problemen lossen we direct op. Daar kan je ons 100% op aanspreken, want Oranje IT neemt de volledige verantwoordelijkheid. De voordelen van IT uitbesteden zetten we op een rij.

Welke IT uitbesteden?

Je kan ervoor kiezen om alle IT uitbesteden of alleen de zaken die nu beter kunnen:

  • Werkplekken
  • Data & applicaties in de cloud
  • (Wireless) netwerk
  • Beveiliging
  • Backups & herstel

Wil je meer weten over managed services?

1. Focus op jouw corebusiness

Als IT goed belegd is kan iedereen in jouw bedrijf zich focussen op de belangrijke zaken: het draaien van productie, realiseren van projecten, communicatie tussen medewerkers en met klanten. Het uitbesteden van IT brengt de rust die nodig is voor het optimaliseren van jouw product of dienst.

2. Grip op je IT-budget

Investeringen in nieuwe IT-technologieën zijn continu nodig: om bij te blijven bij de ontwikkelingen, maar ook om jullieconcurrentie voor te blijven. Maar wat is echt nodig voor jouw bedrijf? Dat houden wij voor jou in de gaten, zodat je niet onnodig of juist te laat investeert.  Via de afspraken in de Service Level Agreement (SLA) weet je precies wat je per jaar en per maand kwijt bent aan IT. Ook kan je jaarbudgetten op tijd en realistisch vaststellen.

3.  Schaalbaarheid

Markten zijn dynamisch. De klantvraag wisselt soms meerdere momenten per jaar. Ook krijg je nieuwe leveranciers, en wordt er meer en meer automatisering binnen jullie bedrijfsprocessen gevraagd. Verdere ketenintegratie speelt daarbij ook een rol. Bestellingen bij leveranciers, koppelingen van systemen en ga zo maar door.  In onze onderlinge afspraken kan je de omvang van jouw IT – licenties en serverruimte bijvoorbeeld – makkelijk op- en afschalen.

4.  Single point of contact

Wellicht heb je IT-contracten voor verschillende diensten (telefonie, printer, netwerk, servers). Dit betekent: een hoop tijd en energie en uren die besteed moeten worden aan iets anders dan jouw klanten. Wij kunnen al deze aansturing van je overnemen. Storingen en problemen worden opgelost en jouw mensen hoeven geen moeilijke technische gesprekken te voeren die ze eigenlijk niet begrijpen. Jij onderneemt, wij lossen op.

5. Compliance en security

Onderdeel van de steeds sneller veranderende wereld is dat wet- en regelgeving ook verandert. Ben je helemaal up-to-date en compliant als het gaat om ISO-certificaten, AVG en databeveiliging? Wij uiteraard welk. Wij zorgen dat jij aan alle regels voldoet. Dan hoef jij daar niet meer wakker van te liggen. Met onze oplossing ben je volledig compliant!

6. Altijd de juiste IT-expertise ‘in huis’

Iedereen die op zoek is naar IT-personeel weet hoe moeilijk het tegenwoordig is om goed gekwalificeerde IT-ers aan je organisatie te binden en te behouden. Al jaren hebben wij topklasse specialisten in huis, die bij meerdere klanten al hun sporen hebben verdiend. Met ons heb jij recht op en toegang tot deze up-to-date kennis en kunde van de beste en meest toegankelijkeIT-professionals.

7. Geen productiviteitsverlies

Niets is vervelender dan een IT-systeem dat uitvalt en voor langere tijd onbruikbaar is. Gefrustreerde medewerkers, verlies van data, schijven die vollopen. De enige manier om IT-downtime te voorkomen: regelmatige security updates en regelmatige controles op onregelmatigheden in de werking van de systemen en de datastromen binnen de organisatie. Wij monitoren jullieIT continu en reageren proactief op afwijkingen. Zo blijft jouw IT non-stop functioneren. Bij ons is een CLA belangrijker dan een SLA: wij geven een ‘Commitment Level Agreement’ van 100%.

8. Een CIO/CTO in huis

Wij fungeren als jouw eigen CIO/CTO. Als strategische IT-expert denken we proactief met je mee hoe IT jouw bedrijf het beste kan ondersteunen.  Toekomstgericht, met oog voor digitalisering binnen de branche waarin je actief bent. Bouw, productie, grafimedia of werkplaats: wij hebben zicht op wat er bij ‘doe-bedrijven’ nu en in de toekomst aan IT-oplossingen nodig is.

9. Basis om in te innoveren

Wil je vooruit? Meer samenwerken, fuseren of innoveren? Wij zorgen dat jouw IT de juiste basis biedt om die stappen te nemen. Waarbij IT geen bottleneck is, maar juist een versneller van succes.

Vrijblijvend kennismaken

Wil je meer weten over managed services? Laten we vrijblijvend kennismaken. Bij jou, bij ons of virtueel. Onze technisch directeur Chris Stuij staat klaar voor een vrijblijvende kennismaking. Plan een korte afspraak in op een moment dat jou goed uitkomt.

Factsheet managed services

Zijn managed services nou een buzzword of heb je er echt iets aan? Die vraag beantwoorden we in onze factsheet.

Deel dit artikel
Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.