Team

Maak kennis met het team: Hans-Peter

In de “maak kennis met het team” blogposts stellen wij je voor aan de mensen die Oranje IT succesvol maken. Dit keer is Hans-Peter Lippe aan het woord.  

Sinds het begin van Oranje IT ging hij aan de slag met oprichters Chris en Marc. Hij is een echt gezelligheidsdier en vergelijkt zijn functie met de aanvoerder in de spits tijdens een voetbalwedstrijd.  

Carrière

Als commercieel manager bij Oranje IT is Hans-Peter samen met de professionals verantwoordelijk voor alle opdrachten die de Oranje IT’ers uitoefenen. Hij zoekt opdrachten die passen bij de ambities en het werkniveau van de IT'ers. Zo is hij verantwoordelijk voor de inhoud van de opdracht en de commerciële afhandeling. Hans-Peter bekijkt de projecten initieel vanuit een medewerker perspectief. Zodoende kijkt hij welke opdracht bij de beschikbare Oranje IT’er past en overlegt dit met hen.  

Met onder andere deze aanpak differentieert Oranje IT zich als detachering bedrijf van anderen in deze sector. Hans-Peter kan het weten: Sinds 2003 is hij al werkzaam in deze branche. Zijn ervaring met accountmanagement, algemeen management en fieldmanagement helpen hem dagelijks bij het toepassen van zijn huidige rol. Tegenwoordig doet hij, zoals hij zelf zo mooi zegt, dit allemaal vanuit menselijk oogpunt.

De archiefkast

Hans-Peter is een van de drie: in 2018 startte hij samen met Marc en Chris in een archiefkast aan het opbouwen van Oranje IT. Het trio leerde elkaar bij eerdere werkgevers kennen en klikte niet alleen op werk, maar ook persoonlijk vlak.

HP, zoals zijn collega’s hem noemen, nam zijn flinke kennis van het partner netwerk met zich mee. Een essentieel onderdeel van de werknemer-gerichte aanpak. Deze aanpak is drie keer zo veel werk om het goed te doen. Er gaat namelijk veel tijd zitten in het zoeken naar een juiste culture-en kennisfit voor de beschikbare medewerker. Door het gebruiken van Hans-Peter zijn partner netwerk ontstaat er een surplus aan aanvragen, wat gunstig is voor de gekozen strategie. “Samenwerken met onze partners is mede hierom van cruciaal belang” licht Hans-Peter toe.

Werkvreugde voor iedereen

Contacten onderhouden en connecties leggen komt herhaaldelijk terug in Hans-Peter zijn werkzaamheden. Het is van belang dat hij tijdens de vele interviews met interne en externe partijen de belangstelling van beide partijen, namelijk de opdrachtgever en de Oranje IT’er, goed in acht neemt. Na intakes hoort Hans-Peter of de IT-professional de opdracht ziet zitten en of deze goed aansluit. HP voegt toe, “alleen bij liefde van twee kanten gaan we door.”  Zo is hij veel in contact met opdracht nemer en –gever. Tevredenheid van beide kanten moet hoog blijven.

Het leukste moment van Hans-Peter zijn dag? Dit bleek geen lastige vraag te zijn, met een trotse glimlach vertelde hij, “het allerleukste is wanneer ik collega’s in veld aan de telefoon heb en zij mij vertellen dat ze blij zijn met de opdracht. Als een collega het naar zijn of haar zin heeft is er werkvreugde voor iedereen.” De bijkomende complimenten zijn een bonus voor Hans-Peter.  

Geen dag hetzelfde

Het lijkt misschien een saai plaatje, Hans-Peter die de hele dag achter zijn laptop zit maar hij weet dit te weerleggen. “Never a dull moment”, grapt HP wanneer hij zijn dagelijkse bezigheden opsomt.  

Want buiten alles wat er bij de matchmaking werkzaamheden komt kijken, is Hans-Peter ook nauw betrokken bij recruitment. Hij moet immers de aangenomen kandidaten interessant werk kunnen bieden bij de partners van Oranje IT. Ook mag het vinden van opdrachten niet ontbreken aan zijn dagelijkse to do lijstje. Dit doet hij via allerlei kanalen. Hij moet snel kunnen schakelen en alertheid is de sleutel tot succes. “De meeste partners ken ik zelf, waardoor ik een goede keuze kan maken. Evenzo verplaats ik mij, voor zover dat mogelijk is, in het belang van mijn partners.” Licht Hans-Peter toe. De kracht van de combinatie!

Beschikbaar blijven is belangrijk, voor zowel partners als collega’s. Zo komen er tijdens dit interview Whatsapp berichten binnen bij Hans-Peter van zijn ‘grote vrienden’, aldus HP zelf. Het menselijke contact siert hem, zo is hij naar eigen zeggen ook een echt gezelschapsdier. Thuiswerken sluit hier dan ook niet bij aan en is hij vaak te vinden op kantoor.  

Benieuwd naar hoe een dag op kantoor er uit ziet voor Hans-Peter? Lees hier ‘Een dag in het leven van commercieel manager Hans-Peter.

 

Jezelf ontwikkelen bij Oranje IT

Wil je meer weten over werken bij Oranje IT? Neem contact op met onze resource manager Chris. Chris  vertelt je graag meer!

Benieuwd naar onze vacatures?

Wij zijn altijd op zoek naar goede IT'ers! Bekijk ons vacatureoverzicht voor de open posities bij Oranje IT.

Deel dit artikel
Door op “Alle Cookies accepteren”, te klikken, gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de site navigatie te verbeteren, het sitegebruik te analyseren en ons te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.